20-11-05

Leonardo DiCaprio wil dat vader niet meer op motor rijdt

De vader van Leonardo DiCaprio ontsnapte op acht november aan de dood na een ongeval met zijn motor. Leonardo eist van zijn vader George dat hij voortaan niet meer op zijn motor kruipt. "Leo wil dat zijn vader vanaf nu niet meer in de drukke straten van Los Angeles op zijn motor rondrijdt", verklaarde een intimi van de ster uit Titanic. Het ongeval gebeurde toen een wagen George vanachter aanreed. George verloor bij de crash het bewustzijn. Hij liep een hersenschudding en verschillende gebroken ribben op.
(Bron: www.hln.be

14:20 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-11-05

Prijzenlawine voor Fabio Wuytack houdt niet op

Cinease Fabio Wuytack (25) blijft internationale bekroningen opstapelen voor "Made in Italy", de 28 minuten lange documentaire waarmee hij vorig jaar afstudeerde aan de Brusselse filmschool Sint-Lukas.

Prijs na prijs
Deze maand, zo liet Wuytack woensdag weten, kreeg de film een 'speciale vermelding' van het San Francisco Short Film festival, werd hij uitgeroepen tot 'best documentary' op het kortfilmfestival van Barcelona en kreeg hij de prijs 'best international documentary' op het internationale documentaire filmfestival van Beiroet, Docudays.

"Made in Italy" is een met humor geschetst document waarin de maker zowel op zoek gaat naar zijn roots (in het Italiaanse Carrera) als naar de oorsprong van de cinema.

Two Hands
Op 11 november won Wuytack op het Golden Horse Film Festival in Taipei, de prijs voor de beste documentaire met "Two Hands", het filmportret dat hij eerder (als student) maakte van de Palestijnse hartchirurg Mohammed Tamim en dat eveneens al diverse internationale prijzen won.

(Bron: www.hln.be )

22:50 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Honderd jaar geleden werd koningin Astrid geboren

Morgen zou koningin Astrid, de moeder van de huidige koning Albert, honderd jaar geworden zijn. Naar aanleiding daarvan openen het Belgische koningspaar en de Zweedse, Noorse en Luxemburgse vorsten die dag een aan haar gewijde tentoonstelling in het Belvuemuseum in Brussel.

Astrid kwam ter wereld op 17 november 1905 in Stockholm, als dochter van prinses Ingeborg en prins Carl. Toen Astrid in 1926 in België aankwam voor haar huwelijk met Leopold III, was ze nog een onbekende prinses. Maar in de loop der jaren maakten haar eenvoud en charme haar immens populair bij de Belgische bevolking. Gezondheidszorg en het bestrijden van armoede droegen haar interesse weg.

Ongeval
Op 29 augustus 1935, Astrid was toen nog net geen dertig, sloeg het noodlot toe. De koningin kwam om bij een verkeersongeval in het Zwitserse Küssnacht en dompelde de hele koninklijke familie en het land in diepe vrouw. Ze liet drie jonge kinderen achter: Joséphine-Charlotte, Boudewijn en Albert.

Om de verjaardag van Astrid te herdenken, loopt van 18 november tot 15 januari 2006 een tentoonstelling in het Belvuemuseum in Brussel. Ze biedt een overzicht van de hoogtepunten in het leven van Astrid. Koning Albert en koningin Paola, alsook de Zweedse, Noorse en Luxemburgse vorsten huldigen de tentoonstelling morgen plechtig in.

De Post geeft naar aanleiding van de verjaardag twee postzegels uit met het portret van Astrid.

(Bron: www.hln.be )

22:49 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Charter maakt Eurokids milieu- en kindvriendelijk

Het stadsbestuur van Hasselt en de openbare omroep VRT hebben woensdag samen met de leden van de kindergemeenteraad van Hasselt een kindvriendelijk milieucharter in het kader van het Junior Eurovisiesongfestival opgesteld. Het festival vindt op 26 november plaats in de Ethias Arena in Hasselt.

Geen sigaretten en alcohol
In het charter werden afspraken opgenomen met betrekking tot het evenement Eurodisco op 24 november en het songfestival op 26 november. Zo zullen er maatregelen genomen worden om geluidsoverlast in te perken en om zoveel mogelijk herbruikbare drankverpakkingen te gebruiken. Op de discoparty mag voorts niet gerookt worden en zal ook geen alcohol geschonken worden.

Eurodisco is bestemd voor de deelnemers van het Junior Eurovisesongfestival, de leden van de kindergemeenteraad en de leerlingen van de Hasseltse scholen. Aan het Junior Eurovisiesongfestival nemen zestien landen deel. Ons land wordt vertegenwoordigd door Lindsay (11) uit Wezembeek-Oppem. Zij brengt als twaalfde deelnemer het liedje "Mes Rêves".

(Bron: www.hln.be )

22:48 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

EMI ziet omzet voor het eerst sinds 2000 weer stijgen

De omzet van platenmaatschappij EMI, de derde grootste ter wereld, is het voorbije semester -van april tot september- gestegen tot 1,37 miljard euro. Dat is een stijging met 5,8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het is de eerste omzetstijging sinds 2000. EMI België volgt de groeiende trend.   

Coldplay en Gorillaz
Het succes van de nieuwste albums van Coldplay, Gorillaz en the Rolling Stones, en de stijging van de verkoop van muziek via het internet hebben bijgedragen tot de stijgende omzet. Het marktaandeel van EMI steeg van 12,5 pct naar 13,1 pct. "Coldplay en Gorillaz waren erg belangrijk voor onze groei, maar zelfs zonder hen is onze verkoop vooruitgegaan, meer dan de markt", zegt Eric Nicoli, topman van EMI.   

EMI heeft onder meer ook Kate Bush, Robbie Williams, Norah Jones, Kylie Minogue, Tina Turner, Paul Mc Cartney, Depeche Mode, Phil Collins, Radiohead, the Beastie Boys en the Chemical Brothers onder contract. "Intensive Care", het recente album van Robbie Williams, ging reeds 3,5 miljoen keer over de toonbank van de platenboer. De nieuwe cd's van Coldplay en Gorillaz wisselden al respectievelijk 9 miljoen en 4 miljoen keer van eigenaar.   

Digitale verkoop
De digitale sector heeft duidelijk bijgedragen tot het succes van EMI, met een stijging van 142,4 pct tot 65,2 miljoen euro. De digitale verkoop maakt nu voor 4,9 pct deel uit van de totale omzet van de groep, tegenover 2,1 pct vorig jaar.

Wereldwijd proberen platenmaatschappijen de verkoop via het internet verder te ontwikkelen terwijl de verkoop van traditionele cd's verder slinkt. Volgens de internationale muziekfederatie IFPI is de opbrengst van de muziekverkoop online het eerste semester van dit jaar verdrievoudigd tot 676 miljoen euro, of 6 pct van de omzet van de totale sector. De verkoop van cd's daalde met 6,7 pct.   
EMI België geeft geen details over de verkoopcijfers, maar bevestigt wel dat ons land de stijgende trend volgt.
(Bron: www.hln.be )

22:47 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Aap van Paris Hilton gaat door het lint

Paris Hilton staat bekend als een dierenvriend, maar een aap bijhouden als huisdier is misschien te veel van het goede. Paris ging met haar aap Baby Luv winkelen in New York. In de lingeriewinkel Agent Provocateur zette  Baby Luv plots zijn klauwen in Paris. Dat was niet alles, op de koop toe beet de aap haar zelfs.  Baby Luv  moest meteen aan de ketting. Paris liet het niet aan haar hart komen en winkelde voor maar eventjes 4000 dollar bij elkaar, zegt de New York Post .
(Bron: www.hln.be )

22:47 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Leslie Nielsen en Carmen Electra samen in Scary Movie 4

Komiek Leslie Nielsen en Carmen Electra gaan samen acteren in Scary Movie 4, de vierde film in een reeks parodieën op de klassieke horrorfilms. Dat schrijft de Hollywood Reporter woensdag.

Leslie Nielsen speelde ook al mee in Scary Movie 3, Carmen Electra was tijdens de allereerste Scary Movie van de partij. De vier films werden allemaal geïnspireerd door het succes van Scream van Wes Craven. Die film kwam in 1997 uit. De 79-jarige Nielsen is vooral bekend van enkele andere parodieën zoals 'Naked Gun' en 'Airplane'. Carmen Electra speelde onder meer mee in Baywatch. (belga)

(Bron: www.hln.be )

22:46 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Peggy De Meyer vervangt zwangere Sabine Hagedoren

De hoogzwangere Sabine Hagedoren gaat normaal vanaf begin januari met zwangerschapsverlof. Vanaf dan vervangt Peggy De Meyer haar als de weervrouw van de VRT en Lies Martens neemt haar plaats in als presentatrice van het Eén-programma Vlaanderen Vakantieland.   

Noch voor Peggy De Meyer, noch voor Lies Martens is het een sprong in het onbekende. De Meyer presenteerde Het Weer al tussen 1988 en 1993 en Martens maakte al reportages voor Vlaanderen Vakantieland en heeft een pak presentatie-ervaring, luidt het in een persmededeling van de openbare omroep.   

De 41-jarige Peggy De Meyer werkt al ruim 17 jaar bij de VRT. Het grootste deel van haar loopbaan speelde zich af achter de schermen: bij Teletekst en de online-redactie. In 1988 begon Peggy bij de toenmalige BRTN als weervrouw. Ze presenteerde Het Weer van juli 1988 tot 1993. Daarnaast deed ze ook weerpraatjes op Radio Donna. Eind jaren '80 werkte ze bovendien mee aan Van Pool tot Evenaar. In oktober 1989 ging ze aan de slag als nieuwsredacteur bij Teletekst.   

Talentenjacht lanceerde Martens
De 34-jarige Lies Martens liet voor het eerst van zich horen in U hoort nog van ons, de talentenjacht die de BRTN in mei 1997 organiseerde. Martens won de wedstrijd en mocht in de zomer van 1997 toeristische reportages maken voor het magazine Reyersdijk. Later dat jaar deed ze hetzelfde voor Vlaanderen Vakantieland. Ze slaagde voor het journalistenexamen en ging in het voorjaar van 1999 aan de slag bij Het Journaal en vanaf september bij Koppen.   

Vanaf eind 2000 presenteerde ze samen met Jan Van Rompaey het consumentenmagazine Ombudsjan. Van begin 2004 tot begin 2005 presenteerde ze diens opvolger Klant of Koning. Afgelopen zomer koos ze weer voor het toerisme: eerst bij 1000 Zonnen en Garnalen en de voorbije maanden opnieuw bij Vlaanderen Vakantieland

(Bron: www.hln.be )

22:44 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Rolling Stones bezorgen bewoners San Francisco oorpijn

De Rolling Stones zullen hun concert in San Francisco niet snel vergeten. De concertorganisatoren van het SBC-Parkstadion draaiden de geluidsknop immers flink naar beneden na klachten van buurtbewoners. "We hebben enkele kleine wijzigingen doorgevoerd aan de luidsprekers", aldus een woordvoerder.   

Talrijke mensen die in de buurt van het stadion wonen, hadden bij het bestuur van San Francisco hun ongenoegen geuit over de geluidsterkte van het concert. "Het was luid, een echte shock. Het was gewoon niet te verdragen", aldus Bob Davis, de voorzitter van de plaatselijke cultuurvereniging.   

Verstoring van de rust
Een vrouw die zichzelf bestempelt als fan van de Rolling Stones, ergerde zich op haar beurt aan de brutale verstoring van de rust. "Ik heb absoluut niets tegen de Rolling Stones, maar het is niet omdat de muzikanten zo oud zijn dat ze hun muziek zelf niet meer horen, dat ze het volume zo hoog moeten draaien", aldus een man, die drie kilometer van het SBC-Parkstadion woont.   

De Rolling Stones zijn al sinds midden augustus dit jaar op tournee in de Verenigde Staten om hun nieuwste album A Bigger Bang voor te stellen. Daarna gaat het richting Zuid-Amerika, Australië, Azië en in de zomer van volgend jaar staat Europa op de touragenda.

(Bron: www.hln.be )

22:43 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Madonna keert terug naar haar muzikale roots

'Queen of Pop' Madonna heeft dinsdagavond een exclusief concert gegeven in een club in Londen. In diezelfde club trad de Amerikaanse zangeres in 1983 voor het eerst live op als ongekende artiest.

De 47-jarige zangeres speelde vijf liedjes voor een duizendtal fans in de Koko Club - het voormalige Camden Palace - in het noorden van de Britse hoofdstad. Madonna gaf het concert naar aanleiding van de release van haar nieuwste album 'Confessions On A Dance Floor'.

Bij haar debuutoptreden in 1983 stond Madonna op het podium met haar Amerikaanse hit 'Everybody'. "De laatste keer dat ik hier stond is intussen al twintig jaar geleden", aldus Madonna. "Het voelt fantastisch om hier terug te zijn".

(Bron: www.hln.be )

22:42 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Liza Minelli geeft eenmalig concert in Nederland

De Amerikaanse zangeres Liza Minelli geeft op 15 februari 2006 een eenmalig concert in het Circustheater in het Nederlandse Scheveningen. De muziek die de zangeres zal brengen is een dwarsdoorsnede van haar hele carrière, aldus Joop van den Ende Theaterproducties, organisator van het concert, woensdag.

Minelli zal nummers zingen die de Franse zanger Charles Aznavour speciaal voor haar schreef, maar ook succesnummers als 'New York, New York' en 'I am my own best friend' zullen aan bod komen.

Liza Minelli, die haar carrière op driejarige leeftijd begon, begint aan een korte Europese tournee langs steden als Parijs, Brussel, München en Scheveningen. De kaartverkoop begint donderdag via TopTicketLine. (belga)

(Bron: www.hln.be )

22:41 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Jennifer Aniston is een man

Jennifer Aniston heeft geen harige kin, noch een zware stem, maar wel ballen aan haar lijf. Ze verscheen immers als eerste vrouw in de 'Man van het Jaar'-reeks van het Amerikaans mannenblad GQ Magazine.

“Je moet heel sterk staan om de eeuwige vergelijking in de media met de uber-sexy Angelina Jolie zo goed te doorstaan als Jennifer. Ze heeft in elk geval bewezen dat ze sterker is dan een met testosteron gevuld schip van de zeemacht,” is de motivatie van het mannenblad. “Ze heeft trouwens gevoel voor humor en elegantie te over.”

Aniston mag dan wel Man van het Jaar zijn, ze poseerde heel vrouwelijk voor een reeks topless foto's in het blad waarop ze, tot spijt van de liefhebbers, echter 'niets laat zien'.

(Bron: www.hln.be )

22:40 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sharon Stone treft regeling met plastisch chirurg

Sharon Stone heeft een conflict met een plastisch chirurg in der minne geschikt. De ster uit Basic Instinct wilde de man laten vervolgen wegens laster en eiste een schadevergoeding.
 
Chirurg Renato Calabria uit Beverly Hills had in tijdschriften beweerd dat hij bij de actrice een facelift had uitgevoerd. De 47-jarige Stone beweert dat zij nog nooit een schoonheidsoperatie onderging. De actrice zei trots te zijn dat alles bij haar puur natuur is.
(Bron: www.hln.be )

22:37 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tyra Banks en Naomi Campbell leggen het bij

Tyra Banks en Naomi Campbell konden elkaar vroeger niet luchten of zien, maar daar is nu hopelijk een einde aan gekomen. Het Britse topmodel was te gast in de talkshow van Tyra.

Vorige week liepen de twee elkaar tegen het lijf op een modeshow in New York. De twee praatten openhartig over hun vete in de Tyra Banks Show. Volgens Banks is Naomi één van de redenen waarom ze de catwalk bijna vaarwel zegt. 

"Ik kreeg constant te horen dat er een opdracht was geannuleerd omdat ze met jou in zee gingen. Er waren zelfs fotografen en magazines die werden aangeraden om niet met mij te werken", getuigde een openharige Banks. Maar dat is nu verleden tijd want de twee gaan de strijdbijl begraven. "Zusterschap is erg belangrijk voor me. We zijn jaloers op elkaar en dat moet ophouden", aldus Banks.

(Bron: www.hln.be )

22:36 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ex van Bruce Willis breekt nek

Voormalige Baywatch-ster Brooke Burns (27) heeft vrijdag in haar zwembad haar nek gebroken.  De ex van Bruce Willis werd naar het ziekenhuis overgebracht en ontsnapt aan de rolstoel. Ze werd meteen geopereerd, maar kon nog dezelfde dag terug naar huis. "Brooke heeft geen blijvende letsels opgelopen. Ze begint zoals voorzien terug in januari te werken", zei haar publiciteitsagente.
(Bron: www.hln.be )

22:35 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Prins William komt een uur te laat op zijn werk

De Britse prins William heeft een slechte beurt gemaakt bij de toonaangevende Britse bank waar hij stage loopt. De prins daagde een uur te laat op omdat hij, zoals alle Londenaars, vast kwam te zitten in de drukke ochtendspits.

De 23-jarige prins kwam "heetgebakerd en geïrriteerd" uit zijn zwarte VW Golf nadat hij twee uur achter het stuur had doorgebracht om amper 12 kilometer af te leggen, zo weet de Daily Mirror. Maandag startte William zijn eerste werkdag bij de afdeling investeringen van HSBC in Canary Wharf.

De prins droeg een gestreept blauw pak met een rode das. Bij aankomst verborg hij zich veilig en wel op de 18de verdieping. De Mirror opperde dat William beter de fiets had genomen, de metro of zelfs een helikopter. Hij zou dan wel op tijd geweest zijn. (belga).

(Bron: www.hln.be )

22:34 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Boekenbeurs wil af van imago 'fabrieksverkoop'

De Boekenbeurs moet een literair stadsfestival, een culturele happening worden. Dat zegt Geert Joris, de nieuwe algemeen directeur van Boek.be woensdag. "Ik wil af van het imago dat de Boekenbeurs een fabrieksverkoop is", klinkt het. Dit jaar werd al meer de nadruk gelegd op het festivalaspect, de evenementen en de debatten "en dat willen we de komende jaren uitbouwen, met binnen- en buitenlandse gasten", zegt Joris. (belga)
(Bron: www.hln.be )

22:33 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Francesco Planckaert wordt vader

Francesco Planckaert en Magali verwachten een kindje. Als alles goed verloopt, bevalt Magali in juni 2006. Volgens Francesco was het niet echt gepland, maar is de baby meer dan welkom. Het is niet duidelijk of Francesco en Magali met hun eerste kindje bij Eddy en Christa blijven wonen. 

De laatste aflevering van de Planckaerts was al ingeblikt, maar toen de productieploeg hoorde dat er een nieuwe Planckaert op komst was, werd beslist om in allerijl extra materiaal te filmen. De Planckaerts verdwijnen nu even van het scherm. Volgend jaar zijn ze terug met de geboorte, net als met de geboorte van Iluna, het dochterje van Francesco's zus Stephanie en haar vriend Christopher.
(Bron: www.hln.be )

17:09 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bruce Willis strijdt tegen terreur

Bruce Willis (50) looft een beloning van één miljoen dollar (ruim 800.00 euro) uit aan degenen die informatie kunnen verschaffen over Osama Bin Laden, zijn rechterhand Ayman al-Zawahiri of Abou Musab al-Zarqawi, de leider van Al-Qaida in Irak. Wel moet deze informatie leiden tot arrestatie van de terroristen. Dit zei de acteur in de Amerikaanse talkshow 'Rita Cosby: live and direct'.

De 50-jarige acteur vertelde de talkshow-presentatrice Rita Cosby dat hij dit doet omdat hij in een 'veilige wereld' wil leven. "Ik, en ook mensen in Irak, willen leven in een wereld waar je over straat kunt lopen en niet bang hoeft te zijn om te worden gedood. Is dat niet iets wat iedereen wil?" De beloning geldt alleen voor burgers en niet voor militairen, voegde Willis eraantoe.

Bruce Willis speelde in drie Die Hard-films de rol van politieagent John McClane die de strijd aangaat met terroristen. Volgend jaar starten de opnamen van het vierde deel van de film.

(Bron: www.hln.be )

17:08 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-11-05

Rod Stewart laat sperma invriezen

Rod Stewart heeft zijn sperma in laten vriezen. Dat heeft zijn verloofde Penny Lancaster naar buiten gebracht. Rod The Mod had uit voorzorgsmaatregelen een portie in een potje gedaan en Penny bracht het  vervolgens naar de spermabank. Penny is momenteel hoogzwanger van de 60-jarige Rod.

"Gezien Rods leeftijd waren we een beetje bang voor probleempjes. Dus besloten we zijn sperma in te vriezen. In eerste instantie gingen we daar voor niet naar  het ziekenhuis. We hebben het thuis gedaan, lekker in onze vertrouwde omgeving. Pas daarna heb ik het potje in mijn handtas gedaan en het naar de kliniek gebracht", onthulde het 34-jarige model.

Gelukkig voor het koppel moest de portie van Rod niet gebruikt worden. Penny raakte op natuurlijke manier zwanger en bevalt weldra van haar eerste kindje. Het blijft voorlopig gissen naar wat er met het sperma van Rod gaat gebeuren. Het kan altijd later van pas komen.

(Bron: www.hln.be )

18:58 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vlaamse emo-film 'Suspect' vanaf morgen in de zalen

Morgen komt er weer een nieuwe Vlaamse speelfilm in de zalen. Suspect is volgens zijn makers, Ivan Broeckmans en Guy Lee Thys, emo-cinema. De film wil laten zien hoe ongeverifieerde verdachtmakingen en roddels mensen ten gronde kunnen richten.

Gène Bervoets speelt een man tegen wie verdenkingen zijn geuit van het seksueel misbruiken van zijn 15-jarige stiefdochter (Zoë De Roovere) en die als gevolg daarvan zijn baan verliest en in de gevangenis terechtkomt. Niet verpakt als een loodzwaar drama, is de film een satire op een na Dutroux denkbare heksenjacht op alles wat op pedofilie lijkt. Tegelijk krijgen de gevestigde waarden en de media ervan langs.

Makers van Kassablanka
Naast Bervoets en De Roovere spelen in Suspect ook Ellen ten Damme, Karlijn Sileghem, Frank Focketyn en Joke Devynck. Boeckmans en Thys maakten eerder al samen Kassablanka (2002), waarin zij het racisme bij zowel autochtonen als allochtonen op de korrel namen. Suspect zal in zeventien zalen te zien zijn.

Na Verlengd Weekend (Hans Herbots) en De Bloedbruiloft (Dominique Deruddere) is Suspect de derde in een pakket van vijf nieuwe Vlaamse films die in nog geen drie maanden tijd in de bioscoop komen. In december volgen nog Een ander zijn geluk van Fien Troch en Buitenspel van Jan Verheyen. (belga)

(Bron: www.hln.be )

18:56 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Geen blockbusters meer voor Martin Scorcese

Regisseur Martin Scorcese (62) wil geen Hollywood blockbusters meer maken, maar zich gaan toeleggen op documentaires en kortfilms. Scorcese scoorde onder meer met Gangs of New York, Cape Fear en Goodfellas en bracht dit jaar The Aviator in de zalen. Scorcese maakte zijn beslissing bekend op het Internationale Filmfestival van Marrakech in Marokko.

Scorcese werkt momenteel aan de thriller  The Departed met Leonardo DiCaprio, Jack Nicolson en Matt Damon in de rangen. Daarna gaat hij een documentaire inblikken over Portugese priesters die in de 17e eeuw naar Japan emigreerden om het land te kerstenen.
(Bron: www.hln.be )

18:56 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Belgische schrijver-dramaturg José-André Lacour overleden

De Belgische romanschrijver en dramaturg José-André Lacour is in de nacht van zaterdag op zondag in Parijs overleden aan een hartaanval. Hij is 86 geworden.

José-André Lacour werd geboren in Gilly (Charleroi) in 1919 maar leefde sinds 1945 in Frankrijk met zijn echtgenote, schrijfster en schilderes Gerthy Colin uit La Louvière. Enkele van de tientallen romans van José-André Lacour hebben titels als "Panique en Occident", "Venise en octobre", "Le rire de Caïn".

Eén van zijn bekendste werken is het theaterstuk "L'année du bac". Eén van zijn romans, "La mort en ce jardin", werd door Luis Bunuel verfilmd. Lacour was gepassioneerd door de literatuur. Zijn kleinzoon, José-Louis Bocquet, bracht ook al romans uit onder de titels "Sur la ligne blanche", "Point mort" en "Karmann blues". (belga)

(Bron: www.hln.be )

18:55 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Pikante foto's van mama Paris Hilton op eBay

Het internet speelt Paris Hilton alweer parten. Nadat haar intussen wereldberoemde sektape op het internet was uitgelekt,  staat er nu een merkwaardig aanbod op eBay. Het gaat om gewaagde foto's van Paris' bloedeigen moeder Kathy.  Pikant detail: mama Hilton was amper 14 jaar. De appel valt niet ver van de boom.

De sexy foto's laten een jonge Kathy zien in verschillende provocerende poses. Kathy die intussen 46 jaar is, poseert onder meer in een minuscule bikini en ligt met haar benen wijd open. De man die de foto's aanbiedt op eBay noemt zichzelf Pierce. De fotograaf zegt de kiekjes genomen te hebben tijdens een feestje. Volgens Pierce was mama Hilton vroeger een wilde meid. "Het was een geweldig feest en Kathy was mijn favoriete gast! Ze was altijd erg vriendelijk."

Kathy zelf blijft er erg nuchter onder. Volgens haar woordvoerder is ze niet boos dat de foto's op het internet staan. "Kathy hoopt dat de hoogste bieder er veel plezier aan heeft."

(Bron: www.hln.be )

18:54 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Twee verschillende slotscènes bij 'Pride & Prejudice'

Amerikaanse bioscoopbezoekers die de jongste verfilming van Pride & Prejudice gaan bekijken, krijgen een andere slotscène te zien dan het Europese filmpubliek.

In de Amerikaanse versie van de Jane Austen-klassieker vallen Lizzy (Keira Knightley) en Mr Darcy (Matthew MacFadyen) elkaar na hun huwelijk in de armen voor een hartstochtelijke kus in het maanlicht. In Europa geeft Lizzy's vader (Donald Sutherland) het paar zijn zegen, zoals ook in de oorspronkelijke roman gebeurt.

"Jullie krijgen de zeemzoete versie. De Britten houden daar niet zo van", zei MacFayden gisteren in een interview met het Amerikaanse blad USA Today. Door de kusscène is de Amerikaanse versie van de film acht minuten langer.

Geen applaus tijdens avant-première
De Jane Austen-vereniging in Noord-Amerika heeft het echter niet begrepen op de kusscène. Na een avant-première voor 450 leden van de vereniging was er geen applaus te horen. "Dit heeft niets met Jane Austen te maken. De banaliteit is een belediging voor het publiek en moet geknipt worden", aldus een fan van Austen.

Maar in Groot-Brittannië zijn er dan weer voorstanders van de kusscène. Zij hopen dat de bewuste scène op de DVD-versie te zien zal zijn en verzamelden via het internet al 500 handtekeningen om hun vraag kracht bij te zetten.

(Bron: www.hln.be

18:53 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Broadway-actrice week na kankeroperatie terug op podium

Broadway-actrice Maria Friedman staat een week na haar borstkankeroperatie alweer op de planken. De actrice speelt in de musical The Woman in White. De in Zwitserland geboren Friedman (45) zal te zien zijn tijdens de officiële première van het stuk op donderdag.

Friedman begon op 28 oktober met de repetities voor The Woman in White, maar moest zes dagen later stoppen nadat ze een knobbeltje in haar borst had ontdekt. Invaller Lisa Brescia nam gedurende die periode haar rol over, zo bericht de New York Times. (belga).

(Bron: www.hln.be )

18:51 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Versace dumpt Madonna voor Halle Berry

Slecht nieuws voor Madonna. De Queen of Pop wordt door Versace gepasseerd voor niemand minder dan Halle Bery. Madonna was lang de onaantastbare nummer één op de troon van Versace, maar nu is de Bond-girl het nieuwe gezicht van het modehuis. 
  
Modefotograaf Mario Testino heeft Halle Berry uitgebreid voor zijn lens laten poseren voor de nieuwe Verscace-campagne, staat in de New York Post te lezen. Halle Berry is de eerste celebrity die Madonna als Versace-inspiratiebron vervangt.

(Bron: www.hln.be )

18:50 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Britse koningin ontvangt Nieuw-Zeelands rugbyteam

De Britse koningin Elizabeth II en prins William hebben gisteravond in Buckingham Palace de rugbyploeg van Nieuw-Zeeland ontvangen. De kapitein van de All Blacks, Tana Umaga, stelde de 35 spelers en hun entourage voor aan de koningin. 

Prins William sprak onder meer met Ali Williams, die hij deze zomer al ontmoette in Nieuw-Zeeland in het kader van de tournee van de British Lions. De aanvaller waagde het zelfs te informeren naar de prinselijke amoureuze relatie met Kate Middleton. De kapitein verklaarde op zijn beurt onder de indruk te zijn van de rugbykennis van de koningin, die hij al voor de derde keer ontmoette. (belga).

(Bron: www.hln.be )

18:49 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Flashbulbs-installatie in Leuvense bibliotheek

In de grote leeszaal van de Centrale Universiteitsbibliotheek aan het Ladeuzeplein in Leuven loopt tot eind april een Flashbulbs-installatie van de New Yorkse kunstenaar Brian O'Conell.

Een "Flashbulb memory" is een persoonlijke herinnering verbonden aan een belangrijke historische gebeurtenis zoals de herinnering aan wat men deed toen men het nieuws over de aanslagen van 9/11 vernam.

Voor de uitbouw van de installatie vroeg de kunstenaar in mei en juni aan de mensen in de bibliotheek welke gebeurtenis zij zich nog levendig herinnerden, wat ze toen deden, hoe ze het vernamen, hoe ze zich voelden en hoe ze reageerden.

Onderwerpen
Een derde van de antwoorden ging over de aanslagen van 9/11. Ook de dood van koning Boudewijn en de Amerikaanse president Kennedy, de ramp met de Herald of Free Enterprise en het moment dat Kasparov stopte met schaken kwamen aan bod.

Een deel van de opgetekende flitsherinneringen werd verwerkt in de installatie. Zo koos O'Connel 168 uitspraken uit de antwoorden die hij op de TL-lampen in de leeszaak kleefde. De citaten kunnen ook worden nagelezen in een speciaal samengesteld boek.

De keuze van de universiteitsbibliotheek in Leuven is symbolisch gezien de zware branden die dit pand in 1914 en 1940 teisterden in het geheugen van vele mensen gegrift staan.

(Bron: www.hln.be )

18:47 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vriendje Paris Hilton verpest feestje Kelly Osbourne

De nieuwe vriend van Paris Hilton heeft het verjaardagsfeestje van Kelly Osbourne verpest. Stravos Niarchos jongleerde met meubels in het Hard Rock Hotel in Las Vegas en raakte daarbij de sprinkelinstallatie. De kamers liepen onder water en het hotel werd geëvacueerd.

Imago

Kelly Osbourne had een paar vrienden uitgenodigd voor haar themafeestje: griezelen. Paris Hilton kwam met haar nieuwe vriend. Niarchos maakte het bont tot grote ergernis van Hilton. "Ik schaam me, ik wil niet dat het Hard Rock Hotel denkt, dat dit het gewoontegedrag van mijn vrienden is", aldus Hilton, dochter van de gelijknamige hotelmagnaat.

(Bron: www.hln.be )

18:46 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |