16-11-05

Peggy De Meyer vervangt zwangere Sabine Hagedoren

De hoogzwangere Sabine Hagedoren gaat normaal vanaf begin januari met zwangerschapsverlof. Vanaf dan vervangt Peggy De Meyer haar als de weervrouw van de VRT en Lies Martens neemt haar plaats in als presentatrice van het Eén-programma Vlaanderen Vakantieland.   

Noch voor Peggy De Meyer, noch voor Lies Martens is het een sprong in het onbekende. De Meyer presenteerde Het Weer al tussen 1988 en 1993 en Martens maakte al reportages voor Vlaanderen Vakantieland en heeft een pak presentatie-ervaring, luidt het in een persmededeling van de openbare omroep.   

De 41-jarige Peggy De Meyer werkt al ruim 17 jaar bij de VRT. Het grootste deel van haar loopbaan speelde zich af achter de schermen: bij Teletekst en de online-redactie. In 1988 begon Peggy bij de toenmalige BRTN als weervrouw. Ze presenteerde Het Weer van juli 1988 tot 1993. Daarnaast deed ze ook weerpraatjes op Radio Donna. Eind jaren '80 werkte ze bovendien mee aan Van Pool tot Evenaar. In oktober 1989 ging ze aan de slag als nieuwsredacteur bij Teletekst.   

Talentenjacht lanceerde Martens
De 34-jarige Lies Martens liet voor het eerst van zich horen in U hoort nog van ons, de talentenjacht die de BRTN in mei 1997 organiseerde. Martens won de wedstrijd en mocht in de zomer van 1997 toeristische reportages maken voor het magazine Reyersdijk. Later dat jaar deed ze hetzelfde voor Vlaanderen Vakantieland. Ze slaagde voor het journalistenexamen en ging in het voorjaar van 1999 aan de slag bij Het Journaal en vanaf september bij Koppen.   

Vanaf eind 2000 presenteerde ze samen met Jan Van Rompaey het consumentenmagazine Ombudsjan. Van begin 2004 tot begin 2005 presenteerde ze diens opvolger Klant of Koning. Afgelopen zomer koos ze weer voor het toerisme: eerst bij 1000 Zonnen en Garnalen en de voorbije maanden opnieuw bij Vlaanderen Vakantieland

(Bron: www.hln.be )

22:44 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.