16-11-05

Charter maakt Eurokids milieu- en kindvriendelijk

Het stadsbestuur van Hasselt en de openbare omroep VRT hebben woensdag samen met de leden van de kindergemeenteraad van Hasselt een kindvriendelijk milieucharter in het kader van het Junior Eurovisiesongfestival opgesteld. Het festival vindt op 26 november plaats in de Ethias Arena in Hasselt.

Geen sigaretten en alcohol
In het charter werden afspraken opgenomen met betrekking tot het evenement Eurodisco op 24 november en het songfestival op 26 november. Zo zullen er maatregelen genomen worden om geluidsoverlast in te perken en om zoveel mogelijk herbruikbare drankverpakkingen te gebruiken. Op de discoparty mag voorts niet gerookt worden en zal ook geen alcohol geschonken worden.

Eurodisco is bestemd voor de deelnemers van het Junior Eurovisesongfestival, de leden van de kindergemeenteraad en de leerlingen van de Hasseltse scholen. Aan het Junior Eurovisiesongfestival nemen zestien landen deel. Ons land wordt vertegenwoordigd door Lindsay (11) uit Wezembeek-Oppem. Zij brengt als twaalfde deelnemer het liedje "Mes Rêves".

(Bron: www.hln.be )

22:48 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.