15-11-05

Vlaamse emo-film 'Suspect' vanaf morgen in de zalen

Morgen komt er weer een nieuwe Vlaamse speelfilm in de zalen. Suspect is volgens zijn makers, Ivan Broeckmans en Guy Lee Thys, emo-cinema. De film wil laten zien hoe ongeverifieerde verdachtmakingen en roddels mensen ten gronde kunnen richten.

Gène Bervoets speelt een man tegen wie verdenkingen zijn geuit van het seksueel misbruiken van zijn 15-jarige stiefdochter (Zoë De Roovere) en die als gevolg daarvan zijn baan verliest en in de gevangenis terechtkomt. Niet verpakt als een loodzwaar drama, is de film een satire op een na Dutroux denkbare heksenjacht op alles wat op pedofilie lijkt. Tegelijk krijgen de gevestigde waarden en de media ervan langs.

Makers van Kassablanka
Naast Bervoets en De Roovere spelen in Suspect ook Ellen ten Damme, Karlijn Sileghem, Frank Focketyn en Joke Devynck. Boeckmans en Thys maakten eerder al samen Kassablanka (2002), waarin zij het racisme bij zowel autochtonen als allochtonen op de korrel namen. Suspect zal in zeventien zalen te zien zijn.

Na Verlengd Weekend (Hans Herbots) en De Bloedbruiloft (Dominique Deruddere) is Suspect de derde in een pakket van vijf nieuwe Vlaamse films die in nog geen drie maanden tijd in de bioscoop komen. In december volgen nog Een ander zijn geluk van Fien Troch en Buitenspel van Jan Verheyen. (belga)

(Bron: www.hln.be )

18:56 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.