15-11-05

Twee verschillende slotscènes bij 'Pride & Prejudice'

Amerikaanse bioscoopbezoekers die de jongste verfilming van Pride & Prejudice gaan bekijken, krijgen een andere slotscène te zien dan het Europese filmpubliek.

In de Amerikaanse versie van de Jane Austen-klassieker vallen Lizzy (Keira Knightley) en Mr Darcy (Matthew MacFadyen) elkaar na hun huwelijk in de armen voor een hartstochtelijke kus in het maanlicht. In Europa geeft Lizzy's vader (Donald Sutherland) het paar zijn zegen, zoals ook in de oorspronkelijke roman gebeurt.

"Jullie krijgen de zeemzoete versie. De Britten houden daar niet zo van", zei MacFayden gisteren in een interview met het Amerikaanse blad USA Today. Door de kusscène is de Amerikaanse versie van de film acht minuten langer.

Geen applaus tijdens avant-première
De Jane Austen-vereniging in Noord-Amerika heeft het echter niet begrepen op de kusscène. Na een avant-première voor 450 leden van de vereniging was er geen applaus te horen. "Dit heeft niets met Jane Austen te maken. De banaliteit is een belediging voor het publiek en moet geknipt worden", aldus een fan van Austen.

Maar in Groot-Brittannië zijn er dan weer voorstanders van de kusscène. Zij hopen dat de bewuste scène op de DVD-versie te zien zal zijn en verzamelden via het internet al 500 handtekeningen om hun vraag kracht bij te zetten.

(Bron: www.hln.be

18:53 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.