14-11-05

Hasseltse popacademie wellicht in 2007 van start

De voorbereidingen in het kader van de allereerste officiële Vlaamse popacademie is vandaag definitief uit de startblokken geschoten met de ondertekening van een samenwerkingsconvenant tussen de Provinciale Hogeschool Limburg en de Muziekodroom. De aanvankelijk vooropgestelde datum van 2006 wordt wel een jaartje opgeschoven, aldus Vlaams sp.a-volksvertegenwoordiger Chokri Mahassine.    

Samenwerking ondertekend
Directeur Ben Lambrechts van de Provinciale Hogeschool Limburg en Koen Vanduffel van de Muziekodroom ondertekenden vandaag de samenwerkingsconvenant voor de oprichting ten uitvoering van de opleiding 'professionele bachelor in de pop- en rockmuziek'. Dat gebeurde onder het toeziend oog van Mahassine en de Limburgse onderwijsgedeputeerde Frank Smeets (CD&V).   

De convenant bepaalt dat de Provinciale Hogeschool Limburg in Hasselt de opleiding inricht en dat de Muziekodroom instaat voor de inhoudelijke inbreng, expertise en contacten met de muzieksector. De Muziekodroom zal ook in belangrijke mate de infrastructuur en de technische ondersteuning leveren.   

Limburgse economie aanzwengelen
De zogenaamde popacademie kan rekenen op 2,25 miljoen euro aan middelen uit het Limburgfonds. Dat plan moet de slabakkende Limburgse economie terug aanzwengelen. "De pop- en rockopleiding is niet enkel een leuk idee, maar een aspect van het Limburgplan dat precies moet zorgen voor tewerkstelling en ontwikkeling in Limburg", aldus Mahassine.   

De Hasselt pop- en rockacademie wordt zeker geen 'idool-school', zo verzekerde Mahassine, maar een studierichting waarmee afgestudeerden daadwerkelijk aan de slag moeten kunnen als professioneel muzikant, geluids- en lichttechnicus, organisator en muziekmanager.   

Najaar 2007 van start
Indien de Vlaamse overheid en het Nederlands-Vlaams accreditatieorgaan een positief advies met betrekking tot de ingediende erkennings- en doelmatigheidsdossiers verlenen, kan de opleiding in het najaar van 2007 van start gaan. De dossiers moeten uiterlijk tegen 30 april van volgend jaar ingediend zijn.    

In het eerste jaar zullen er zich maximaal 40 studenten kunnen bekwamen in de pop - en rockmuziek. Dat aantal kan de jaren nadien nog uitbreiden tot maximaal 120 studenten.

(Bron: www.hln.be )

20:42 Gepost door | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

meer informatie over popacademie te hasselt overal op internet krijg ik deze informatie te vinden maar ik wens te weten wie ik hierover kan aanspreken. Waar en wanneer ik mij kan inschrijven.Wat ik moet doen om daar les te komen volgen.
jonathangooris@msn.com
0494/89.31.24

Gepost door: Jonathan | 19-11-05

Inschrijven Ik zou graag willen weten waar ik me kan inschrijven. Ook of het mogelijk is om me in te schrijven als internationale student. Ik woon namelijk in Nederland.

Gepost door: Mandy de Vries | 18-09-07

De commentaren zijn gesloten.