14-11-05

Bontdragende BV's en missen genomineerd voor Dom Bontje 2005

De dierenrechtenorganisatie Bite Back heeft op haar site een shortlist gemaakt van bontdragende BV's en geeft het publiek tot 10 december de kans het Domme Bontje van 2005 te verkiezen.

De genomineerden zijn koningin Fabiola, televisiefiguren Kelly Pfaff, Tanja Dexters, Els Pynoo, Ilse de Meulemeester en mensen uit de missen-wereld zoals Cécile Muller, Véronique De Kock, Joke van de Velde, Ellen Petri en Tatiana Silva.

Bite Back nagelt bekende Vlamingen aan de schandpaal die "ongegeneerd reclame maken voor de wrede bontindustrie door echt bont te dragen of te showen". Bezoekers van de site kunnen zelf een BV nomineren.
 
Gouden Wildklem
De tien genomineerden dragen of showen geregeld bont, aldus Bite Back, op Vive la Fête-zangeres Els Pynoo na. "Els is inderdaad gek op dieren. Behalve dan die keer dat ze in haar (waarschijnlijk) tweedehands bontjasje achter haar man op een brommer in de Humo poseerde". Het levert haar toch een nominatie op.  De winnares krijgt de Gouden Wildklem.

In Nederland werd prinses Maxima vorig jaar verkozen tot Dom Bontje van 2004. De Nederlandse organisatie Bont voor Dieren heeft opnieuw een publiekspoll lopen en alweer ligt een bontdraagster van koninklijken bloede op kop, namelijk koningin Beatrix.

www.biteback.be

(Bron: www.hln.be )

20:37 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.