14-11-05

Big Brother met euthanasie op komst?

Enkele weken geleden schreef de Nederlandse Big Brother nog tv-geschiedenis door bewoonster Tanja live voor de camera's te laten bevallen. Een stunt van jewelste, maar daar neemt hoofdredactrice van het reality-programma Hummie van der Tonnekreek geen vrede mee. In een interview met de Volkskrant zegt ze dat een programma waarin een deelnemer euthanasie wil plegen zeker tot de mogelijkheden behoort.

"Zo'n Big Brother zou ik best kunnen maken. Daar zou mijn geweten niet van in de war raken. Het zou wel aan heel veel randvoorwaarden moeten voldoen", aldus van der Tonnekreek. De euthanasie zou uiteraard uit vrije wil moeten gebeuren. De hoofdredactrice hoopt dat de deelnemer door zijn medewoners alsnog kan overtuigd worden het niet te doen en het programma op die manier een happy end krijgt.

Naast euthanasie behoren ook abortus of een ongeneeslijke ziekte tot mogelijk uitgangspunt van het programma. "Alles is mogelijk. Ik zou het zeker interessant vinden om die processen te zien. Mijn grens? Die ligt bij strafbare feiten: geweld, mishandeling. Daar wil ik niets mee te maken hebben", aldus van der Tonnekreek.
(Bron: www.hln.be )

20:39 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.