12-11-05

Minder bezoekers Boekenbeurs

De 69ste editie van de boekenbeurs zit erop. 168.027 liefhebbers brachten de voorbije elf dagen een bezoek aan de beurs in de Antwerp Expo.  
 
Daling bezoekers
Daarmee werd het bezoekersrecord van vorig jaar niet geëvenaard. Toen kochten maar liefst 182.465 mensen een kaartje voor het boekenfestijn. "De beurs duurde toen ook drie dagen langer en er vielen twee weekends in die periode", zegt Geert Joris, algemeen directeur van Boek.be.

Themadagen
Volgens de organisatoren was er een goede spreiding van het publiek, met een gemiddelde van 15.275 bezoekers per dag. Traditiegetrouw waren 1 en 11 november absolute topdagen. Ook de themadagen sloegen aan bij de bezoekers, met onderwerpen als Ladies First, Sprookjes, Magie, Europalia, Rusland, Toen Allah naar Vlaanderen kwam en 175 jaar België. Ongeveer 14.500 bezoekers volgden lezingen, interviews of activiteiten uit het programma.

Sex & the City
De signeersessies van de ruim 620 auteurs konden eveneens op veel bijval rekenen bij het publiek. Vooral Sex & the City-ster Kim Cattrall bracht een massa fans op de been en haar boeken gingen dan ook als zoete broodjes over de toonbank. Ook het vernieuwde Groene Boekje passeerde vlot langs de kassa. "Bij de genres waren er dit jaar drie uitschieters: de kinderboeken, de thrillers en de populaire boeken, waaronder die van Kim Cattrall", zegt Geert Joris.
 
Verkoopscijfers
Over exacte verkoopscijfers beschikken de organisatoren niet. "Er zou ongeveer tien procent minder verkocht zijn dan vorig jaar, maar toen duurde de beurs drie dagen langer. Dus al bij al denk ik wel dat er behoorlijk veel boeken verkocht zijn", meent de algemeen directeur van Boek.be. Het merendeel van de standhouders kijkt dan ook tevreden terug op deze editie. Nu de boekenbeurs haar deuren gesloten heeft, kunnen de voorbereidingen voor de 70ste editie beginnen. Die vindt volgend jaar plaats van woensdag 1 tot en met zaterdag 11 november.

(Bron: www.hln.be )

10:36 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.