09-11-05

Slapen Bij Frans Bauer net zo promotioneel als De Bauers

Frans Bauer, bij TalpaNa twee weken steggelen tussen de Tros en (het management van) Frans Bauer kon het publiek gisteren zelf oordelen. Is het programma Slapen Bij Frans Bauer puur promotie van zijn nieuwe album, en zou het dus geoorloofd zijn voor Frans om dit bij Talpa te laten uitzenden? Of is Slapen Bij Frans Bauer een verkapte reallife-soap, en heeft de Tros gelijk als zij zegt dat Bauer zijn contract ontduikt. Zappen.blog.nl waagt zich aan een uitspraak.

De eerste aflevering is wel ongeveer wat er van te verwachten viel. In huize Bauer worden voorbereidingen getroffen voor de logés van Radio 538, Bauer is te gast in de radiostudio voorafgaand aan de pyjamaparty en we zien een stukje van de radioshow vanuit zijn huis in Fijnaart.

Ook te zien: Frans Bauer die optreedt in Den Bosch en een tiental fans die zichzelf uitnodigen voor een logeerpartij. Waarom nou juist zij het arrangement verdienen, maken ze allemaal niet duidelijk.

Op zo'n zes momenten is op de achtergrond een riedeltje van Frans' muziek te horen, maar niet altijd is dit afkomstig van zijn laatste cd Om Van Te Dromen. De kinderen blijven veelal uit beeld, wel is te zien hoe Maris het huishouden runt en de gasten van hapjes voorziet. En we zien (weer) dat het hele concertgebeuren eigenlijk één groot familiebedrijf is.

De hamvraag is natuurlijk: is dit nu puur promotie of een reallife-soap? Laat ik het zo zeggen: als dit promotie is, waren de series De Bauers en De Bauers II dat ook. Natuurlijk is het onvermijdelijk dat we Frans bij een optreden zien, of dat we een kijkje krijgen in het privéleven van Bauer. Maar ik heb na het zien van de eerste aflevering niet de indruk dat ik de cd moet kopen. Sterker nog; het hele schijfje is geen één keer in beeld geweest.

En dus lijkt het mij dat de Tros alle recht heeft om boos te zijn. Overigens bleek vanavond in RTL Boulevard dat de strijd zich vooral tussen Bauer en Tros-voorzitter Karel van Doodewaard afspeelt. Bauer beweert dat de voorzitter dreigementen op zijn voicemail achterlaten en reacties eist op momenten dat Bauer onmogelijk kan reageren, als hij bijvoorbeeld in Carré zit.

Tegenstrijdig is dat Bauer zegt dat hij Van Doodewaard met geen mogelijkheid aan de telefoon krijgt 'terwijl elke journalist in Nederland dat wel lukt'. En eerder zei Frans dat hij vond dat de Tros hem in de kou liet staan, omdat niemand contact met hem opnam sinds het uitbreken van Bauergate.

Boulevard stelde zich vanavond op als intermediair, maar toen krabbelde Bauer snel terug. Het ware verhaal zal wel nooit bovenkomen.

Alle verhalen over Bauergate vind je in de categorie Real-life shows.
(bron: zappen.blog.nl)

12:54 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.