09-11-05

Je huis in de metamorfose, met dank aan speurders.nl

Team Van Rommelzolder Tot DroomhuisSBS moet gedacht hebben: wat kan een nieuw metamorfose-programma nog toevoegen aan het bestaande aanbod van woonprogramma's?

Speurders.nl moet gedacht hebben: hoe kunnen we marktaandeel van Marktplaats afsnoepen?

Gelijktijdig grepen ze naar de telefoon om elkaar te bellen, want samen denken ze het gouden format in handen te hebben: een metamorfose met behulp van internetveilingen.


Van Rommelzolder Tot Droomhuis speelt in op de groeiende populariteit van internetveilingen. Van de kandidaat wordt eerst 'de rommelzolder' opgeruimd. Spulletjes die niet langer welkom zijn, worden op een veilingsite aangeboden. Van de opbrengst worden vervolgens van dezelfde site nieuwe spulletjes gekocht. De camera legt alles vast en de kijker ziet het resultaat.

Als je het mij vraagt, is er alleen met één ding onvoldoende rekening gehouden. Zoals wel vaker in dit soort programma's, wordt de huiseigenaar namelijk buitenspel gezet. Het zijn buren, vrienden en familie die alles regelen. Alleen: wat doe je als de kandidaat het niks vindt? Je hele huis vol met andermans troep terwijl je eigen, dierbare spulletjes onherroepelijk zijn verkocht.

Gelukkig voor de programmamakers durven maar weinig mensen zo heftig voor het oog van de camera te reageren. Die beerput wordt pas achteraf opengetrokken, in de meeste gevallen. Laat ik van de gelegenheid gebruik maken om hier heel duidelijk te stellen dat jullie mij NIET hoeven op te geven, om bovenstaand rampscenario te voorkomen.

Van Rommelzolder Tot Droomhuis, 21.25 uur, SBS 6
(bron: zappen.blog.nl)

12:56 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.