08-11-05

Engelse Fresh 40 strikt Dynamite MC als presentator

De Engelse commerciële radiostations hebben Drum and Bass artiest Dominic Smith, beter bekent als Dynamite MC, aangetrokken als presentator van een nieuw op te zetten hitlijst: de Fresh 40. Deze lijst zal vanaf komende winter elke zondagmiddag te horen zijn op diverse commerciële lokale radiostations in het Verenigd Koninkrijk.

Dynamite MC is geen onbekende naam in de Engelse drum and bass wereld. Na in 1973 in Duitsland geboren te zijn verhuisde Dynamite naar het Engelse Bristol. Eigenlijk wilde Dynamite MC helemaal geen MC, maar Deejay worden. Helaas ontbak het hem aan geld voor goede draaitafels en besloot hij voor de microfoon te kiezen. Een juiste keus bleek achteraf, want al snel werd hij gevraagd als MC bij Full Cycle. Naast Full Cycle werkte Dynamite nog succesvol samen met namen Reprazent, The Nextman en Skitz. In 2004 bracht Dynamite MC zijn eerste soloalbum uit genaamd “The World of Dynamite”.

De Fresh 40 is één van de nieuwe hitlijsten die de Engelse commerciële stations binnenkort gaan starten. De Fresh 40 bevat wekelijks de 40 populairste dance en R&B platen. De lijst wordt samengesteld aan de hand van verkoopcijfers en airplay. Net als zijn grote broertje, de Hit40 UK, zal de Fresh 40 elke zondagmiddag tussen 16 en 19 uur worden uitgezonden. Stations die de lijst zullen gaan uitzenden zijn Kiss 100 (London), Vibe FM (Oosten van Engeland), Vibe 101 (Bristol) en het Galaxy netwerk.

Wanneer de eerste uitzending van de nieuwe lijst zal gaan plaatsvinden is nog niet bekend. Het was oorspronkelijk de bedoeling dat de lijst al dit najaar zou starten, maar vooralsnog is dit uitgesteld tot de komende winter. [R.S./Radio.NL]


17:19 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.