08-11-05

De Rijdende Rechter begeeft zich op internet

Mr. Frank VisserHet leukste consumentenprogramma is wat mij betreft De Rijdende Rechter. Een probleemgeval, hoe klein of onzinnig ook, wordt serieus genomen en tot op de bodem uitgezocht. Vaak gaat het om een conflict dat al jarenlang voortsleept, bijvoorbeeld tussen buren. Op het eerste gezicht zijn het dan heel nette mensen, maar al snel maken ze elkaar uit voor rotte vis. Mr. Frank Visser probeert de boel dan te sussen en komt aan het eind van de uitzending met een onherroepelijk oordeel. In het nieuwe seizoen begeeft Visser zich op multimediaal ijs: het leed van veilingsites.

Het echtpaar Goossens verzamelt fanatiek zilvertin. Het enige dat nog in de collectie ontbreekt, is een zilvertinnen fruitschaal. Op een veilingsite lijkt deze voorhanden, maar eenmaal thuisgekomen met de aankoop, blijkt de zaal niet van zilvertin. Het echtpaar Goossens beweert dat de verkoper dit heeft geweten. Aan Mr. Frank Visser de taak om recht te spreken.

De Rijdende Rechter, gepresenteerd door Mieke van der Weij, is jarenlang op maandagavond uitgezonden. Maar door het succes van Keyzer & De Boer Advocaten moet het nu uitwijken naar de zondagavond. Volgens mij geen heel beroerde zet, want het verleden heeft bewezen dat een consumentenprogramma het op zondag ook heel leuk kan doen.

17:34 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.